Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Grønnkålsalat med rosiner

Grønnkålsalat med rosiner

 Grønnkålsalat med rosiner

Grønnkålsalat med rosiner

Servering 2-3 personer

Grønnkål er en ernæringsmessig kraftstasjon. I følge Dr. Joel Fuhrman, er grønnkål den grønnsak som er mest næringstett pr. kalori. Den inneholder mest vitaminer, mineraler, antioksidanter, fytostoffer og fiber pr. kalori. Den gir mer C-vitaminer enn appelsiner, mer A-vitaminer enn gulerøtter. Den inneholder mer kalk enn melk, men også magnesium, mangan og K-vitamin. Den er dessuten en superkilde til lutein og zeaxantin som beskytter øynene.... Med andre ord grønnkål bør man spise mye av!

Grønnkålsalat

1 bunt grønnkål (ca 450 gram) uten stilk
1 gulrot, finstrimlet
1/4 rødløk, finkuttet
4 hele reddik, strimlet
1 liten håndfull rosiner

Dressing

1/2 dl fersk presset sitron juice
1/2 dl kaldpresset olivenolje
2 ts honning
1 hvitløksfedd, finkuttet
 

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å lage dressingen. Bland alle ingrediensene til dressing i en skål, sett til side.
  2. Vask grønnkål godt. Fjern stilken og finkutt bladene med en god kniv. Jeg tar noen blader om gangen og finkutter, da bladene er nokså kraftig og krever litt tid og krefter å kutte. Ha over i en bolle. På dette stadie pleier jeg å tilsette dressingen i salaten. Jeg masserer dressingen inn i bladene (med rene hender) i ca 1 minutt slik at bladene blir "mørere". 
  3. Finkutt så løken og ha i. Strimle gulroten ved hjelp av en mandolin eller for hånd. Strimle reddiken og ha i sammen med rosiner. Bland alt og server.
  4. Salaten holder seg 2-3 dager i kjøleskap.
Jeg velger levende mat

Jeg velger levende mat