Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Vanilje cashew yoghurt

Vanilje cashew yoghurt

Cashew vanilje yoghurt

Servering: 1-2 personer

Ingredienser

1 dl cashewnøtter, utvannet 2-4 timer
1 dl vann eller mandelmelk
1 ss honning eller 1 ss finmalt kokosblomstsukker
1 ss sitronjuice
1 kapsel probiotika (del kapsel i to, tilsett probiotika-pulveret og kast tom kapsel)
1/8 ts mineral salt
1/2 ts vaniljepulver eller frø fra 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåte

1. Ha cashewnøtter, vann, honning eller kokos blomstsukker, sitronjuice, salt, vanilje og probiotika, i en hurtig blender og blend til glatt konsistens. Hvis kremen blir for tykk tilsett litt vann, men bare litt vann om gangen, da yoghurten skal ha en litt tykk konsistens. Smak til.
2. Ha yoghurten over på ett glass eller i en bolle, og sett den på en lun plass, 4-6 timer med et klede over. Etterhvert vil det dannes små luft bobler i yoghurten som viser at yoghurten fermenteres, og det dannes levende bakteriekultur som er gunstig for vår tarmflora. 
3. Etter fermentering, sett på lokk og settes kjølig. Ha på mer vanilje om du ønsker. Smaker godt med bær og med granola.

Tips: Hvis du har en iskremmaskin kan du lage frossen iskrem av cashew yoghurt.

 

 

Squash Carpaccio

Squash Carpaccio

 "Biola" yoghurt med cashewnøtter og bringebær

"Biola" yoghurt med cashewnøtter og bringebær