Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Squash Carpaccio

Squash Carpaccio

Squash Carpaccio med bønner, persille og solsikkefrø

Servering: 1-2 personer

Ikke la deg lure av få ingredienser i denne salaten. Den er absolutt fantastisk med bønner, persille og solsikkekjerner. En mandolin er nyttig for å kutte squash så tynn som mulig, men du kan også bruke en god kniv eller en grønnsakskreller.

Ingredienser

1 liten squash, kuttet 2 mm tykk på lengden ved hjelp av en mandolin, skarp kniv eller grønnsakskreller
2,5 dl kokte hvite bønner, eller en pakke ferdig økologisk bønnemix som jeg har brukt her, skylt i kaldt vann
1 håndfull solsikkekjerner
2 vårløk, finkuttet
4 små tomater, kuttet på langs
1 håndfull blader av flatpersille, finkuttet
2 ss sitron juice
3 ss kaldpresset olivenolje
1 ss balsamico eddik
Salt og pepper


Fremgangsmåte

  1. Legg ferdigkuttet squash i en salatskål. Ha over bønner, tomater, solsikkefrø, vårløk og persille.
  2. Ha sitron juice, olivenolje, balsamico eddik, salt og pepper i en skål og bland. Ha dressingen over salaten rett før servering.
     
Sopp- og valnøttboller

Sopp- og valnøttboller

Vanilje cashew yoghurt

Vanilje cashew yoghurt