Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Sopp- og valnøttboller

Sopp- og valnøttboller

Smaken og konsistensen kan her minne om kjøtt, bare mye bedre. Hovedingrediensen er sopp og valnøtter, som er kombinert med soltørkede tomater, tamari og malte linfrø. De passer perfekt til en salat, eller som her med quinoa og nudler laget av rødbete og gulrot. De holder seg i kjøleskap 3-4 dager, og lenger om du fryser dem, om du har noen igjen da....

Ingredienser (8 stk, servering 2 personer)

4 portobello sopp (70g), hakket
1,5 dl valnøtter (50g), bløtlagt 4-6 timer, skyllet
2 ss malte linfrø
2 dadler, steinen fjernet
3 soltørket tomater, myke fra olje
2 ts epleside eddik eller 1 ss sitronjuice
1 ts malt spisskummin
2 ss persille
2 ss korriander
2 ss tamari (soya saus uten hvete)
1 hvitløkbåt
1/4 rød løk, finkuttet
1/2 ts mineralsalt

Fremgangsmåte

  1. Ha sopp og valnøtter i en food processor og blend grovt. Tilfør så resten av ingrediensene og blend til klebrig deig. Sett så deigen kaldt i kjøleskap min. 30 minutter.
  2. Lag små boller ved å rulle dem sammen i håndflaten. På dette stadiet kan du ha litt mandelmel i en skål og rull dem i melet før de legges på et bakepapir, men det går også fint å lage dem uten mandelmel. Dehydrer i en dehydrator på 46 C i to timer. Snu dem etter halve tiden. Alternativt kan de også stekes i vanlig stekeovn på 175 C i 25 min.
  3. Serveres varme eller kalde.
Sommersalat med bær og pistasjenøtter

Sommersalat med bær og pistasjenøtter

Squash Carpaccio

Squash Carpaccio