Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Quinoasalat med avokado, mandler og chiafrø

Quinoasalat med avokado, mandler og chiafrø

Quino, avokado, epler, mandarin, salte mandler, chiafrø og bladgrønt - denne salaten er smakfull og proppfull av gode næringsstoffer som proteiner, kostfiber og sunne fettsyrer. Den inneholder også blant annet jern, magnesium, sink og kalsium. Da den inneholder alle de essensielle aminosyrene som kroppen trenger, fungerer den utmerket som eget måltid. Den er sunn og smakfull...du kommer garantert til å lage den igjen!

Servering: 2 personer

Ingredienser

2 dl ferdig kokt quinoa

1 hel avokado, i strimler

1 pose bladgrønt (ca 125 g) 

1 eple, i biter

1 mandarin, i båter

1 håndfull salte tamari mandler eller vanlige mandler

 

Dressing

1 appelsin, saften og finraspet skall av 1/2 appelsin (økologisk)

1/4 sitron, saften

2 ss olivenolje

1 ss hvit miso* (kan utelates)

salt/pepper

1 ss chiafrø, strø over til slutt

 

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa etter fremgangsmåte på pakning, la den avkjøles litt. 
  2. Lag først dressing med å blande alle ingredienser, bortsett fra chiafrø i en skål. Smak til. 
  3. Skjær avokado, eple, og mandarin i passe store biter. Finn frem en tallerken og dander med quinoa, salat, eple, mandarin, avokado og mandler. 
  4. Ha dressingen over salaten og topp med chiafrø.

*Miso - er en japansk smakstilsetning som består av fermenterte soyabønner. Det finnes flere typer og jeg foretrekker oftest den hvite som er litt søtere på smak. Miso inneholder også proteiner, vitaminer og mineraler. Den fungerer utmerket som smaksforsterker i sauser og supper. Fås kjøpt i de fleste asiatiske forretningene.

 

Rawfood epleterte med rosmarin og kokoskrem

Rawfood epleterte med rosmarin og kokoskrem

7 matvarer for immunstyrkende smoothie

7 matvarer for immunstyrkende smoothie