Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Rawfood epleterte med rosmarin og kokoskrem

Rawfood epleterte med rosmarin og kokoskrem

Denne rå epleterten har jeg laget på et tidligere matkurs som jeg holdt, og den ble svært godt likt. Da jeg var i Los Angeles i 2016 på et seminar med Anthony William (medisinsk medium), fikk jeg oppskrift av ham på tilsvarende rå epleterte, men med fersk rosmarin. Kombinasjon av eple og rosmarin gir en smakfull aroma, og sammen med kokoskrem er dette en fulltreffer. Foruten å være smakfull er terten også svært næringsrik på både proteiner, fiber, sunne fettsyrer, magnesium, B-vitaminet folat og jern.

Epleterten er rik på proteiner, sunt fett og fiber.

Epleterten er rå og skal derfor ikke varmebehandles, noe som gjør den lett å lage, og lett å spise både som frokost eller dessert.

  • Gluten- og laktose fri
  • Rå- og vegansk
  • Kun tilsatt daddler som søtningsmiddel
  • Rik på proteiner, fiber, sunt fett, vitaminer og antioksidanter

Servering: 2-3 personer

Tid: 30 minutter

Ingredienser

Bunn

5 dl valnøtter

5 dl dadler, uten stein

1/2 ts mineralsalt

1/2 ts fersk rosmarin, finkuttet (eller 1/4 ts tørket rosmarin)

Fyll

2 middels store røde epler, f.eks. Gravenstein, fint kuttet

1 middels stort rødt eple, grovt kuttet

5 dl dadler, uten stein

1 sitron, saften

1 cm hel ingefær

1 ts malt kanel

Topping

1 dl kokoskrem

2 ss sitronsaft

1 ts fersk rosmarin, finkuttet

Kanel

Fremgangsmåte

  1. Ha rikelig med plastfolie over en terteform på ca 20x20 cm, slik at det går godt over kanten på formen. Det gjør det enklere å fjerne terten fra formen. Sett formen til side.
  2. Ha valnøtter, dadler og salt i en foodprosessor og blend grovt. Tilsett rosmarin og blend til til jevn og klebrig deig.
  3. Press deigen ned i tertebunnen og opp langs sidene, slik at deigen dekker hele formen. Sett deigen kjølig mens du lager fyllet.
  4. I en foodprosessor pulser 2 epler, sammen med dadler, sitronsaft, kanel og ingefær. La det være godt blendet, men gjerne med litt tekstur hvis mulig.
  5. Grovkutt det siste eple på et råkostjern og bland dette sammen med de andre eplene.
  6. Bland kokoskrem* med sitronsaft og sett til side. Finkutt fersk rosmarin og sett til side.
  7. Ta frem paien, og fyll den med eplefyllet. Topp med kokoskrem, rosmarin og kanel.
  8. Nyt med god samvittighet! Har du noe til overs kan terten fryses.

*Kokoskrem - For at kokoskremen skal være mest mulig stiv anbefaler jeg å sette den kjølig først, gjerne i kjøleskap over natten. Får du ikke tar i kokoskrem, kjøp kokosmelk og avkjøl denne. Åpne forsiktig boksen uten å riste den, og bruk det øverste laget som er stivnet kokosmelk. Kokosvannet som er igjen bruker du til å lage smoothies, i vaffelrøre eller suppe.

 

 

 

 

IMG_1058.jpg
Alkalisk pæresmoothie med rucola

Alkalisk pæresmoothie med rucola

Quinoasalat med avokado, mandler og chiafrø

Quinoasalat med avokado, mandler og chiafrø