Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Spis en regnbue

Spis en regnbue

Grønnsaker, frukt, bær og urter er alle fargerik mat fra planteriket som er kjent for å styrke og fornyer kroppens celler og beskytter mot sykdom. Hver farge av frukt og grønnsaker tilfører ulike plantestoffer som er gunstig for kroppen vår. Plantestoffene fra planteriket inneholder store mengder fytokjemikalier (antioksidanter), vitaminer, mineraler og klorofyll. Ved å spise en rekke fargerike matvarer, gir du kroppen din et vidt spekter av viktige næringsstoffer den trenger. 

Husk at de aller sunneste plantestoffene sitter rett under skallet!

 

Spis en regnbue!

Rødt - Bringebær, jordbær, tomat, vannmelon, rød paprika, granateple, røde druer, chili

Orange - Gulrot, mango, søtpotet, appelsin, multer, orange paprika, kålrot, gurkemeie

Gult - Sitron, gul paprika, ananas, eple, mango, aprikos, ingefær

Grønn - Brokkoli, kiwi, bladgrønt, spinat, kiwi, selleri, kål, asparges, lime, avokado, sukkererter, grønne druer, spirer, purreløk, alger (spirulina og chlorella), grønn te, krydderurter

Blå/lilla - Blåbær, bjørnebær, lilla plommer, rødkål, aubergine, lilla druer

Hvit - Banan, blomkål, potet, løk, hvitløk, nepe, sellerirot

 

Salat med svartkålpesto

Denne salaten er inspirert av vårens farger med svartkålpesto som dressing. Det gjør salaten fargerik og næringsrik som en regnbue, og passer godt nå til våren og sommeren, eller når som helst... 

Ingredienser

Servering 1-2 personer

2 håndfull salatblader (som ruccola, rødbete-blader, spinat)

1 håndfull urter som flatpersille

5-6 stilker med mynte

5-6 små tomater

8-10 sukkererter 

1/2 rød paprika

1 liten gulrot

1 håndfull tamari cashewnøtter (se egen oppskrift* eller bruk vanlige cashewnøtter)

Dressing

Svartkålpesto (se egen oppskrift)*

Til dressing: Bland ut 2-3 ss svartkålpesto med litt vann for tynnere konsistens.

Fremgangsmåte

Kutt salaten, persille og mynte i passe biter og ha over i en skål. Hakk tomat, sukkererter og paprika og ha over. Bruk en potetskreller og lag tynne strimler av gulrot. Topp med cashewnøtter og ha over svartkål-dressing rett før servering. Her har du en smakfull salat proppfull av gode næringsstoffer!

 

Appelsin brownies

Appelsin brownies

Tamari cashewnøtter

Tamari cashewnøtter