Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Fruktgrøt med eple, persille, koriander og mynte

Fruktgrøt med eple, persille, koriander og mynte

Savner du en sunn frokost som er frisk, lettfordøyelig og gjør deg opplagt? I så fall vil jeg anbefale deg å prøve denne. Frokost setter tonen for resten av dagen og at det du spiser kan påvirke blodsukker, vekt og mental helse.

Selv er jeg stor tilhenger av å spise frokost og fruktgrøt er en av mine favoritter. Den er lett, full av sunne næringsstoffer som enzymer, vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Den styrker fordøyelsen og fjerne avfallstoffer fra celler og vev ved å inneholde mye fiber og lettfordøyelige næringsstoffer. Server grøten med grønn te eller annen urtete som også styrker leveren.

Den inneholder eple, sitron, persille, korriander og mynte, blendet sammen i en blender til en slags fruktgrøt. Jeg pleier også å tilsette litt chiafrø eller linfrø for mer fiber, men det er valgfritt. 

 

Ingredienser

1 eple, i biter

1 håndfull fersk bladpersille

1 liten håndfull fersk mynteblader

1 liten håndfull fersk korianderblader (valgfritt)

1/2 sitron, saften

1 ss chiafrø

1 ss malte linfrø

 

Fremgangsmåte

Kutt frukt og grønt i mindre enheter og ha i en liten foodprosessor. Blend det hele sammen til grøt men med litt tyggemotstand. Rør inn chifrø og linfrø.

Tips: Prøv deg frem med ulike frukt og grønt. Jeg liker også godt blåbær sammen med mynte, koriander og persille. Stangselleri sammen med eple er også friskt og godt. Ananas og lime med korriander, mynte og persille er også nydelig.

Grønn rensedrøm

Grønn rensedrøm