Bakgrunn og visjon

Jeg drar ofte til USA for å få inspirasjon og for å ta mat kurs, for det meste rawfood kurs og kurs i plantebasert matlaging. Jeg er lidenskapelig opptatt av å tilføre kroppen rene, ferske og sunne plantenæringsstoffer. Jeg har en medfødt tarmlidelse som gjør at jeg må være veldig bevisst på hva jeg spiser. Min erfaring er at har jeg problemer med tarmen vil det lett forplanter seg til andre organer som hode og gi meg hodeverk. Nå er det heldigvis mye forskning som bekrefter sammenhengen mellom tarm og hode, og forøvrig resten av kroppen. Vi vet i dag at omlag 80 prosent av immunforsvaret sitter i tarmen, og det er derfor svært viktig med god tarmhelse. Min erfaring er at et kosthold som består av ren plantebasert mat med mye enzymer som frukt, grønt, spirede nøtter, frø, linser, bønner og sunne fettsyrer tilfører mye næringsstoffer. Disse næringsstoffene er viktig for å holde seg frisk, gir god tarmfunskjon, hormonbalanse, sunn vekt, fin hud og hår, energi og generell velvære.

Min bakgrunn er sykepleier fra Stavanger Universitetssykehus og Stavanger Legevakt. Jeg har en Mastergrad i Helsevitenskap med fordypning i ernæring fra Universitetet i Stavanger. Jeg har også videreutdanning i kost og ernæring, vitaminer og mineraler fra Høgskole i Oslo. Sommeren 2012 tok jeg et 14 dager detox kurs ved Creative Health Institute i Michigan, USA. I tillegg er jeg utdannet "Raw food chef" fra Creative Health Institute i USA. Jeg har også tatt flere rå- og vegansk matkurs fra Matthew Kenney Culinary i Miami, USA, samt fermenteringskurs fra Russell James i London, England.

Etterhvert kom ideen om selv å holde kurs her hjemme. Jeg hadde mitt første rawfood matkurs i Stavanger i mai 2009. Siden har det blitt flere kurs og foredrag om hva rå- og plantebasert mat er, og hvilke helsefordeler det gir.

Min visjon er å informere og inspirere ved å holde kurs, foredrag og blogge om helsefordeler med å innta mer ren fersk og enzym rik mat fra planteriket. Du behøver ikke å være vegetarianer eller veganer for å spise mer plantekost, da alle kan ha glede og helsemessig fordel av å innta mer plantebasert mat hver dag. Å innta mer frukt, grønt, og grønnsaker er en lett måte å opprettholde optimal helse og sunn vekt. Mat fra planteriket har den fordel at det er lett for kroppen å fordøye og ta opp som næring. Dessuten vil mat fra planteriket ikke bare forhindre sykdom og overvekt, men også redusere aldringsprosessen og gi økt energi. 

Kontakt meg gjerne for mer informasjon og forespørsel om en-til-en coaching, matkurs for en eller flere personer, eller foredrag. Jeg kan også undervise på engelsk.