Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

 "Biola" yoghurt med cashewnøtter og bringebær

"Biola" yoghurt med cashewnøtter og bringebær

I denne yoghurten har jeg valgt å bruke cashewnøtter. Cashewnøtter er rike på magnesium som stimulerer nervesystemet og er godt for hjertet. Cashewnøtter inneholder også proteiner som bidrar til å opprettholde god muskelmasse. I tillegg er cashewnøtter en god kilde til kalsium, jern, folinsyre, vitamin E og omega 3 og 6 fettsyrer. 

Havre inneholder betaglukaner, som bidrar til å senke kroppens kolesterol. Havre er også rik på karbohydrater som gir kroppen verdifull energi. Havregryn er derfor perfekt som frokost. I tillegg til karbohydrater inneholder havre både B og E vitamin, som hjelper kroppen å holde seg frisk.

Servering: 1-2 personer

Ingredienser

0,5 dl havregryn, økologisk og uten gluten
1 dl cashewnøtter, utvannet 2-4 timer, skyllet
0,5 dl vann eller mandelmelk
1 ss honning
1 ss sitronjuice
1 kapsel probiotika* (del kapsel i to, tilsett probiotika-pulveret og kast tom kapsel) 
1 dl ferske eller tinte bringebær

Fremgangsmåte

  1. La cashewnøtter ligge litt i vann først, 2-4 timer. 
  2. Lag så "biola" yoghurt ved å ha cashewnøtter, vann eller melk, honning, sitronjuice, probiotika*, og bringebær i en hurtig blender og blend til glatt konsistens. Hvis kremen blir for tykk tilsett litt væske, men bare litt vann om gangen, da yoghurten skal ha en litt tykk konsistens. 
  3. Ha yoghurten over på ett glass eller i en bolle, og sett den på en lun plass, 4-6 timer med et klede over. Etterhvert vil det dannes små luft bobler i yoghurten som viser at yoghurten fermenteres, og det dannes levende bakteriekultur som er gunstig for vår tarmflora. 
  4. Helst bør yoghurten stå kjølig 2-4 timer for å tyknes, men har du ikke tid til å vente er det bare å spise den med det samme. Ha havregryn i et glass og hell over yoghurten. Dander med hele bringebær øverst.

*Som probiotika bruker jeg Udo´s Choice Probiotika Super 8, men det finnes også andre som er bra. Du får kjøpt probiotika i helsekost eller på nett.

Tips: Du kan gjerne lage "biola" yoghurt uten å tilsette probiotika. Du vil ikke da få tilført de gunstige bakteriene, men smaken er like god. Bytt gjerne ut bringebær med andre bær eller frukt, og topp med hel bær eller frukt før servering. Du kan også bytte ut havregryn med å røre inn 1 ss chiafrø eller å toppe yoghurten med chiafrø.
 

Vanilje cashew yoghurt

Vanilje cashew yoghurt

Jeg velger levende mat

Jeg velger levende mat