Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Solsikke-paté med alger

Solsikke-paté med alger

Liker du tunfisksalat, men ønsker å eliminere tunfisk med en vegetabilsk kilde? Da må du prøve denne solsikke-patén. Hovedingrediensen i denne patén er solsikkefrø som er en god kilde til protein, flerumettede fettsyrer, vitamin E, folat og en rekke mineraler som selen, kobber, mangan, magnesium og fosfor.

Solsikke-paté kan brukes som tilbehør til salat, som pålegg, eller som forrett som paté i en paprika, eller i salatblad.

For å få smaken av sjø og hav har jeg i dulse, eller søl, som det heter på norsk. Søl er en rødalge som gror dypt nede i havet, og har vært brukt som mat helt siden vikingtiden. I Norge finnes søl fra Oslofjorden til Finnmark. Søl er rik på fiber, proteiner, inneholder fedtstoffer som er ytterst fordelaktig for celleveggene, sammen med en stor mengde mineraler som kalsium, magnesium, fosfor og zink. Søl, eller dulse kjøpes tørket i helsekostforretninger eller på nett, som store hele flak eller som små flak som jeg har brukt i denne oppskriften. Du kan også få dulse eller søl som krydder.

2 dl solsikkefrø legges i vann 2-4 timer
1/2-1 dl vann
saft av 1/4 fersk presset sitron
1-2 ss tamari soya saus


Tilsett
1 stilk av vårløk, finkuttet
1/4 rød løk, finkuttet
1 ss dulseflak
 

Fremgangsmåte

  1. Skyll solsikkefrø godt etter at de har ligget i vann 2-4 timer. Ha dem i en liten foodprosessor sammen med vann, sitron og soya saus. Begynn med 1/2 dl vann og tilsett mer vann hvis nødvendig.
  2. Rør inn finkuttet vårløk, rød løk og dulseflak.
  3. Kan oppbevares i kjøleskap 2-3 dager.

 

Hvordan lage den perfekte Smoothie

Hvordan lage den perfekte Smoothie

Plommegrøt med chiafrø

Plommegrøt med chiafrø