Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Sjokoladesmoothie - med god samvittighet

Sjokoladesmoothie - med god samvittighet

Som oftest foretrekker jeg grønn smoothie om morgenen, men noen ganger er lysten på sjokoladesmoothie om morgenen uimotståelig. Denne sunne smoothien kan også serveres som mellommåltid eller som dessert. Her er svaret på sunn sjokoladesmoothie. 

Rå kakao er en av verdens sterkeste antioksidanter. Foruten å inneholde proteiner, fett, og karbohydrater, inneholder også rå kakao blant annet; jern, fiber, kalsium, magnesium, krom, mangan, zink, kopper. At kakaoen er rå vil si at kakaoen ikke har blitt varmebehandlet eller tilsatt noe. All sjokolade lages av kakaobønner, men veldig ofte blir kakaobønnene varmet opp i prosessen. Da forsvinner mye av de gode næringsstoffene. Rå kakao inneholder også aminosyren tryptophan som er kjent for å gi økt velvære, glede og redusere stress.

Hvis du vil gjøre smoothien enda sunnere kan du gjerne ha i en håndfull spinatblader eller annet bladgrønt. Spinat inneholder mye klorofyll og jern som styrker immunforsvaret. Det vil heller ikke forringe smaken, og den grønne fargen blir kamuflert av kakaopulveret.

 

Sjokoladesmoothie

Servering: 1-2 personer

Ingredienser

4 dl mandel-, havre-, soya- eller cashewmelk

1 fersk eller frossen banan, i biter

2 store eller 4 små dadler, steinen fjernet

2 ss havregryn

2 ss rå kakaopulver

½ ts vaniljepulver

1 cm fersk ingefær 

en håndfull isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en hurtigblender og kjør til alt er godt blandet, ca 1 minutt. 
  2. Hell i glass, stø litt kakaopulver over, og nyt!
Morgenboost med Papaya

Morgenboost med Papaya

Hvordan lage den perfekte Smoothie

Hvordan lage den perfekte Smoothie