Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Alkalisk pæresmoothie med rucola

Alkalisk pæresmoothie med rucola

En alkalisk smoothie som består av bladgrønt og grønnsaker som inneholder mye klorofyll hjelper cellene i kroppen å kvitte seg med syre. Cellene våre fungerer best når de er svakt alkaliske på pH-skalaen. Blir kroppens celler for sur, kan det svekke immunforsvaret og gir uheldige konsekvenser på lang sikt. Bladgrønt, frukt og grønnsaker er svært alkaliserende ettersom de har vitaminer, mineraler og enzymer intakt. 

"Bladgrønnsaker bidrar til å rense og drenere lymfesystemet vårt, slik at det kan opprettholde alkaliteten". Anthony William

Denne forfriskende pæresmoothien er tilsatt rucola. Rucola er en rik kilde til beta-karoten som omdannes til vitamin A i kroppen, og som bidrar til normalt syn og fin hud. Lime tilfører sitrus og er med på å rense leveren. Ingefær og mynte er gode smaksforsterkere som passer godt sammen med pære, de roer også magen og gir immunsystemet et løft. Avokado gir sunne fettsyrer og fiber. Agurk tilfører mineraler, renser nyrene og gir fin hud, og stangselleri kan redusere betennelse og høyt blodtrykk.

Lag denne smoothien til frokost før du inntar annen mat og la det gå 20 minutter før annen fast føde. Har du mer til overs, drikk den som mellommåltid i løpet av dagen når energien trenger et løft. Velg helst lokal eller økologiske ingredienser om mulig.

2 glass

Ingredienser

1 pærer, delt i fire

1/2 avokado

1 lime, uten skall

1 liten pose (ca 60 g) ruccola salat

1/2 agurk, delt

1 stor selleristilk

1 cm fersk ingefærrot

1 liten håndfull mynteblader

1 dl isbiter eller mer

5 dl vann eller mer

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en hurtigblender og kjør på maks hastighet 1 minutt. Server umiddelbart. 

Tips: Rør inn 1 ss chiafrø, for ekstra fiber og omega-3 fettsyrer.

Sjokolademousse

Sjokolademousse

Rawfood epleterte med rosmarin og kokoskrem

Rawfood epleterte med rosmarin og kokoskrem