Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Muslibarer

Muslibarer

Jeg liker å lage mine egne muslibarer og selv velge hvilke ingredienser jeg ønsker å tilsette. Noen ganger kjøper jeg glutenfrie musliblandinger, mens andre ganger lager jeg musliblandinger selv av gode råvarer. Jeg tilsetter litt glutenfri havregryn og mandelmel sammen med ulike nøtter, frø, tørket frukt, krydder og egg. De er super enkel å lage og veldig tilfredstillende å spise når du ønsker noe godt og sundt. De er også næringsrike både til frokost og som mellommåltid. Et tips er å ha i ett raspet eple i deigen før baking, det gjør muslibarene ekstra saftig.

Musliblanding: Hvis du ønsker å lage egen musliblanding kan du bruke ingredienser som hele mandler, valnøtter, linfrø, solsikkefrø, chiafrø, gresskarfrø, tørket eple, blåbær, rosiner, aprikos, fiken og tranebær. Pulser dette grovt i en hurtigblender og du har din egen musliblanding. Du kan også tilsette krydder etter ønske.

Tid: 20 min + 25 minutt steking

*Glutenfri

*Laktosefri

*Vegetar

Muslibarer

250 g musliblanding

100 g glutenfri havregryn

50 g mandelmel

1 dl kaldpresset olivenolje 

1 dl honning

3 egg, eller 3 chia egg (1 ss chiafrø, 3 ss vann)

1 ts ekte vaniljepulver

1/2 ts kanelpulver

3-4 ss sitronsaft

1 eple, grovt raspet

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 grader celcius. Finn frem en ren bolle og ha musliblanding, havregryn, mandelmel, vaniljepulver og kanelpulver. Bland det hele. Rør sammen 3 egg eller chia egg, olivenolje og honning og sitronsaft. Ha det våte oppi det tørre og rør det sammen. Tilsett grovt raspet eple. Ha bakepapir i avlang form og ha i muslideigen. Stek 25-30 minutter til gyllen brun farge. La kaken avkjøles litt og del opp i passe muslibarer. Hvis du oppbevarer muslibarene i fryseboks har du dem lenger. Ta opp en bar ved behov og ha i brødrister, så er de opptint og varme på to minutter.

 

Linsesuppe med grønnsaker

Linsesuppe med grønnsaker

Sunn og glutenfri bokhvetegrøt

Sunn og glutenfri bokhvetegrøt