Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Sjokolademousse

Sjokolademousse

Sjokolademousse

  • Gluten- og laktosefri

  • Uten raffinert sukker

  • Rå- og vegansk

  • Rik på sunt fett og antioksidanter

Tid: 15 minutter

Servering: 1-2 personer

Smakfull og næringsrik sjokolademousse som inneholder kun naturlige ingredienser. Den består blant annet av kokosmelk, avokado og rå kakaopulver, og skal ikke varmebehandles. Den blir ekstra spennene om du har litt bær i bunnen av glasset eller formen, før du tilsetter mousse. Den er søtet med sukrinmelis som er uten kalorier og gir ingen blodsukkerstigning. Denne kan med hell serveres til dessert.

Ingredienser

1 boks (400 ml) økologisk kokosmelk

3-4 ss økologisk kakaopulver 

1/2 vaniljestang, skrap ut vaniljefrø

1/2 avokado

4 ss sukrinmelis

Valgfri topping: Kakaonibs*, mynte, ferske bær, mandelflak

*Rå kakaonibs er tørkede kakaobønner uten skall som er brukket i små biter. De er med på å gi sjokoladen en "crispy" konsistens.

Fremgangsmåte

Kokosmelk bør stå i kjøleskap noen timer før bruk, gjerne over natten. Bruk kun den stive kokosmelken og la kokosvannet være igjen. Kokosvannet kan du bruke senere i en smoothie. Ha kokosmelken og tilsett øvrige ingrediensene i en hurtigblender og blend 1-2 minutter til glatt krem. Smak til. Ha over i glass og server eller oppbevar i kjølig frem til servering. Velg topping rett før servering.

Tips: Du kan også fryse denne sjokolademousse til iskrem!

Grønn rensedrøm

Grønn rensedrøm

Alkalisk pæresmoothie med rucola

Alkalisk pæresmoothie med rucola