Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Aprikos- og sitronkuler

Aprikos- og sitronkuler

Unn deg noe godt med disse friske og syrlige kulene med sitron. Du vil elske smaken og de inneholder kun naturlige ingredienser, og supermat som gjør dem ekstra næringsrik. Jeg har bare brukt økologiske ingredienser, men det er valgfritt. Prøv å lage med økologisk sitron, den har etter min mening en dypere og mer intens sitron smak, enn vanlig konvensjonell dyrket sitron. Prøv gjerne selv og se hva du synes. Lag gjerne dobbel porsjon for de forsvinner raskt...!

Gir ca 15 kuler

Ingredienser

2,5 dl mandelmel

1,5 dl aprikos, i biter

0,5 dl kokosflak (små)

1/8 ts mineralsalt (valgfritt)

1 ss raspet sitronskall, helst økologisk

3 ss sitronsaft

1 ts raspet fersk ingefær

1 ss honning

Til denne oppskriften har jeg brukt en blanding av hempfrø og bipollen til å rulle kulene i, men du må gjerne bruke noe annet. Du kan lese mer om dem her, og hvor de kan fås kjøpt på nett:

Hempfrø

Bipollen

 

Fremgangsmåte

Blend først mandelmel, aprikos, kokosflak og salt sammen i liten blender, til grovkornet mel. Tilsett sitronsaft, sitronskall, ingefær og honning, og blend til en klebrig deig. Form til små kuler. Ha like deler hempfrø og bipollen i en skål. Rull kulene i en blanding av hempfrø og bipollen. Oppbevar kulene kjølig frem til servering. De oppholder seg best i fryseboks.

Notat: Prøv også å bytte ut sitronsaft og sitronskall, med limesaft og limeskall.

 

 

Kokosyoghurt

Kokosyoghurt

Chiapudding med kokosmelk

Chiapudding med kokosmelk