Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Svartkålpesto

Svartkålpesto

Svartkålpesto er en annerledes pesto som både smaker godt og er svært næringsrik. Svartkål er faktisk noe av det sunneste du kan sette tennene i. Svartkål inneholder nemelig stoffet sulforafan, som er en kraftig antioksidant, som beskytter celler mot sykdom. Svartkål er spesielt rik på A,C og E vitaminer. Den inneholder også mye kostfiber og sporstoffet kobber. En næringsbombe på linje med grønnkål!

Svartkålpesto kan brukes som pesto på spagetti og pasta, eller som dip til grønnsaker, slik som bilde viser. Jeg bruker også pesto som dressing ved at jeg sper den ut med litt vann. Det er kjempegodt og gir en smakfull og næringsrik dressing.

Ingredienser

1 pakke økologisk svartkål

100 g solsikkefrø

1 hvitløkfedd

1/4 spuash

1/2 sitron, saften

1 dl olivenolje

salt/pepper

Fremgangsmåte

Skyll svartkål godt i vann. Fjern så stilken, den kan du bruke til juicing. Skjær bladene i passe store biter. Ha så bladene i en blender sammen med solsikkefrø, hvitløk, squash, sitron. Spe med olivenolje. Hvis konsistensen er for tykk, spe med litt vann. Smak til med salt og pepper.

 

Tamari cashewnøtter

Tamari cashewnøtter

Kokosyoghurt

Kokosyoghurt