Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Appelsin brownies

Appelsin brownies

Brownies er min "soulfood" når jeg har lyst på noe godt som sjokoladekake. Det fine med denne  kaken er at den inneholder en rekke stoffer som gjør at den klassifiseres som supermat. Blant annet inneholder kaken kakao som er rik på magnesium, fiber og antioksidanter. Kakaopulver virker også stimulerende på produksjon av lykkehormonet serotonin, som virker oppløftende på humøret. Selv om kaken inneholder kalorier og fettsyrer, er det sunne fettsyrer. Du kan derfor nyte små mengder (20-30g) daglig med rå brownies, -med god samvittighet! 

Kaken er dessuten rå og derfor ikke varmebehandlet. Mat som ikke er varmebehandlet (ingen steking) over 42 grader bevare mest mulig næring og enzymer. Den inneholder heller ingen mel, melk, egg, og inneholder kun naturlig søtning fra dadler. Denne brownies er laget med appelsin, men du kan godt lage uten.

  • Glutenfri
  • Laktosefri
  • Kun søtet med dadler
  • Rå- og vegansk

Tid: 20 minutter

Ingredienser

2 dl valnøtter

1 dl pekannøtter

20 ferske dadler uten stein (legges i vann 10-15 minutter hvis harde)

3-4 ss rå kakao pulver

1/4 ts naturlig vaniljepulver

1/8 ts havsalt (valgfritt)

1/2 appelsin, saften

1 appelsin, finraspet skall (helst økologisk)

3 ss flytende økologisk kokosolje

Valgfri topping: valnøtter, pekannøtter, fiken, gojibær, kokosflak, raspet appelsinskall

Fremgangsmåte

Kle en liten kakeform med plastfolie og sett til side. Ha valnøtter og pekannøtter i en foodprosessor og blend finmalt. Tilsett dadler og blend til klebrig deig. Tilsett så øvrige ingredienser, og blend til alt er klebrig og begynner og henge sammen. Press deigen ut i kakeformen og sett i fryseboks minimum en time. Skjær i passe store biter. Før servering topp med valgfri topping som valnøtter, pekannøtter, fiken, gojibær, kokosflak og raspet appelsinskall. Oppbevares best i fryseboks. 

 

Gresskarsuppe med karve og fennikel

Gresskarsuppe med karve og fennikel

Spis en regnbue

Spis en regnbue