Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Grønn rensedrøm

Grønn rensedrøm

Hvis jeg skulle nevne kun en ting som alle burde gjøre mer av i 2018 så er det juicing! Kun ett glass fersk presset juice om morgenen kan være nøkkelen til å gi deg mer energi, oksygen og optimal helse. 

"La 2018 været året da helsen er i sentrum og du kan gjøre en stor forskjell med å starte dagen med en grønn juice!"

Juicing gjør det mulig å absorbere alle næringsstoffene fra grønnsaker og frukt. Det er viktig fordi mange av oss har svekket fordøyelse som et resultat av uheldig mat inntak over mange år. Dette reduserer kroppens evne til å ta opp alle næringsstoffene optimalt. Juicing gjør at næringsstoffene absorberes umiddelbart av blodet som så frakter næringsstoffene til cellene. På den måten kan kroppen nyttigjøre seg næringsstoffene uten å først måtte gå via fordøyelsen.

"Å innta en daglig juice hver morgen på fastende hjerte kan derfor gjøre underverker for ditt energinivå, gi næring til celler og rens av tarmen".

Juicing er også en fantastisk effektiv måte å rense kroppen på, spesielt grønn juice. Grønn juice inneholder mye klorofyll, en kraftig fytonæringsstoff som hjelper kroppen å kvitte seg med toksiner og avfallstoffer. Det øker også blodets evne til å frakte oksygen ved å stimulere produksjon av røde blodceller. Å innta en daglig juice hver morgen på fastende hjerte kan derfor gjøre underverker for ditt energinivå, gi næring til celler og rens av tarmen.

Jeg er stor tilhenger av å juice stangselleri, agurk, eple, sitron og ingefær. I tillegg liker jeg å tilsette mer grønt som grønnkål, persille eller spinat. I denne oppskriften har jeg brukt grønnkål som er en god kilde til jern, kostfiber og flere antioksidanter. Stangselleri er fra gammelt av blitt brukt som en medisinsk urt, og kjent for å være spesielt gunstig for fordøyelsen. Den kan hjelpe mot luftproblemer, og mot betennelser. Selleri er i tillegg en utmerket renser for kroppen og brukes i de fleste detoxingjuicer.

Agurk inneholder 96 prosent vann, men også kostfiber, vitaminer og mineraler. Den er dessuten svært kalorifattig. Agurk inneholder også mineralsalter som har gunstig effekt på blant annet lever og nyrer. Den er utmerket vanndrivende, eliminerer giftstoffer, og tilfører huden fuktighet. 

Epler inneholder et løselig fiber kalt pektin, som virker gunstig på tarmfunksjonen. Sitron gir i likhet med epler A- og C-vitaminer, kalium og kalsium. Ingefær reduserer betennelse og gir immunforsvaret et boost.

2 glass

Ingredienser

5 stilker selleri

5 stilker grønnkål

2 epler

1-2 cm hel ingefær

1 hel agurk

1/2 sitron

 

Fremgangsmåte

Skrell sitronen, men bevar så mye som mulig av det hvite rett innenfor skallet. Juice all frukt og grønt, men avslutt med et eple, slik at du får med alle næringsstoffene. Drikk ett til to glass. Hvis du har mer til overs, sett kjølig og ha dette som mellommåltid i løpet av dagen når energien trenger et løft.  

Fruktgrøt med eple, persille, koriander og mynte

Fruktgrøt med eple, persille, koriander og mynte

Sjokolademousse

Sjokolademousse