Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Mango Lassi

Mango Lassi

Opprinnelig kommer denne forfriskende drikken fra India. Min variant av mango lassi består av kokosmelk og mango, og kan nytes til frokost så vel som en dessert. Her har jeg toppet med litt kardemomme og mynte.

Mango inneholder mye beta-caroten som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A er kjent for å opprettholde normalt syn og hud. Mango har også et høyt innhold vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Mango er også en kilde til folat som reduserer tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

1 porsjon

Ingredienser

I hel mango, i biter

1 frossen banan, i biter

1 appelsin, saften

1 lime, saften

1 dl kokosmelk

2 mynteblader

Topping: malt kardemomme (eller aller best kardemommefrø som først knuses og bruk frøene), chiafrø, mynte.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en hurtig blender og blend til silkemyk konsistens. Hvis for tykk tilsett noe vann. Topp med kardemomme om du liker, chiafrø for mer fiber, og mynte. Nyt!

Linsesuppe med grønnsaker

Linsesuppe med grønnsaker