Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Sommersalat

Sommersalat

Nesten alle regnbuens farger er sammensatt i denne salaten som minner om sommer. Den inneholder både quinoa, valnøtter, bringebær, mynte og ruccola salat. Det gir en fin balanse av proteiner, gunstige fettsyrer, fiber, antioksidanter og klorofyll. Dessuten er den toppet med spiselige blomster. Anbefales sammen med en bringebær vinaigrette.

  • Vegansk
  • Glutenfri
  • Laktosefri


Ingredienser:
1 dl quinoa, ferdig kokt og avkjølt
50g ruccola blader
1 håndfull mynteblader
1 håndfull bringebær
1 håndfull valnøtter
Spiselige blomster (etter ønske)

Bringebær vinaigrette:
8-10 bringebær, fersk eller frossen
4 ss sitron, saft
4 ss olivenolje
1 ts honning
1 ss balsamico eddik
salt/pepper

Fremgangsmåte:
Lag først vinaigretten med å blende alle ingredienser sammen i en liten blender eller stavmixer. Sett til side.
Ha alle ingredienser til salaten i en skål. Selv foretrekker jeg oftest å ha quinoa i bunnen av skålen men det er en smaksak. Bland inn resten av ingrediensene. Ha over dressing til slutt.

Ønsker deg en vakker sommer med sol, varme og god mat!

Sunn og glutenfri bokhvetegrøt

Sunn og glutenfri bokhvetegrøt

Grapefrukt og avokado salat

Grapefrukt og avokado salat