Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Sunnere eplemos

Sunnere eplemos

Denne eplemosen er helt naturlig og fri for sukker. Eplemos minner meg om den gangen jeg var i USA på et detox senter hvor vi fikk eplemos til frokost hver dag. Jeg husker det smakte så søtt og friskt, og forsynte meg rikelig av det. Eplemos smaker godt til frokost med chiafrø, eller som en enkel dessert med yoghurt og hakket nøtter, eller helt naturell.

Epler er virkelig helbredende mat. Epler er ekstremt rike på viktige antioksidanter, flavanoider og kostfiber. Fytokjemikalier og antioksidanter i epler kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle kreft, hypertensjon, diabetes og hjertesykdom.

En studie fra 2006 som ble publisert i journalen Experimentell Biologi og Medisin, fant at quercetin (en av antioksidanterne som finnes i epler i stor grad) var en av to forbindelser som bidro til å redusere celledød som skyldes oksidasjon og betennelse i hjernen (1).

Epler hydrerer også på et dypt, cellulært nivå. De gir dyrebare spormineraler som mangan og molybden, samt elektrolytter og kritiske mineralsalter som hjelper kroppen til å rehydrere etter trening eller stress av noe slag. Det blir også hevdet at epler renser organene, forbedre sirkulasjonen i ditt lymfesystem, reparere skadet hud og reguler blodsukkeret.

Epler fortjener å bli kalt "ernæringsmessige kraftverk". De inneholder følgende viktige næringsstoffer: Vitamin C, vitamin B, fiber, antioksidanter, mineraler som kalsium, kalium, og fosfor.

Tid: 20-30 min.

Sunnere eplemos

13 epler

2 ss sitronjuice

2 dl naturlig eplejuice

1 kanelstang eller 1 1/2 ts malt kanel

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt muskatt

1 vaniljestang (delt)

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en gryte. Kok på svak varme 20-30 minutter. Avkjøl. Ha den over i en blender og blend til ønsket konsistens. Ha over på ren glassbeholder. Oppbevares kjølig.

Tips: Rør inn 1-2 ss chiafrø i eplesyltetøy. Chia er rike på omega 3. Tilsammen så gir det mye antioksidanter fra epler, fiber og omega 3 fra chiafrø. Kan også toppes med mandler som tilfører proteiner. Gjør enhver mage glad!

Quinoasalat med daddler, spinat og eple

Quinoasalat med daddler, spinat og eple