Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Quinoasalat med daddler, spinat og eple

Quinoasalat med daddler, spinat og eple

Denne salaten er en av mine favoritt salater når jeg drar til Florida. Jeg har prøvd å lage den så lik som orginalen som mulig. Den serveres med varm quinoa, sammen med daddler, spinat, eple, valnøtter og geitost, så enkel og så smakfull. Salaten er et fullverdig måltid og passer derfor godt som lunchrett eller ett lett middagsmåltid!

Spinat - Spinat er en supergrønnsak, full av kostfiber og vitamin A i form av betakaroten, som er viktig for synet og huden, og beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Spinat inneholder også B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium, samt en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

Daddler - Dadler er svært rike på kostfiber som er gunstig for fordøyelsen. I tillegg har den et høyt innhold av kalium som bidrar til normal muskelfunksjon og til å opprettholde et normal blodtrykk. Dadler inneholder også en sunn mengde vitamin B-6, som kroppen bruker til å bygge muskler og gro hår og negler. 

Quinoa - Quinoa er glutenfri, inneholder mye proteiner og en av de få plantematene som inneholder tilstrekkelige mengder av alle ni essensielle aminosyrer. Det er også høyt i fiber, magnesium, vitamin B, jern, kalium, kalsium, fosfor, vitamin E og ulike gunstige antioksidanter.

Servering: 1-2 personer

Tilberedning: 20 minutter

Ingredienser

1-2 store håndfull spinatblader

1 dl quinoa (kokes som anvist på pakning og avkjøles litt)

3-4 daddler, grovt kuttet (husk å fjerne steinen)

1 eple, grovt kuttet eller kuttet ved hjelp av en mandolin eller rivjern

1 håndfull valnøtter, grovt kuttet

Litt hard geitost (eller annen hard ost du liker), finkuttet eller kuttet på mandolin eller rivjern

Dressing

1/2 sitron

1 ts honning

1/2 dl kaldpresset olivenolje

salt/pepper

Fremgangsmåte

Kok først quinoa etter anvisning på pakning, avkjøl litt. Lag så dressing ved å blande alle ingrediensene sammen. Ha spinat i en ren bolle. Ha halvparten av dressingen over spinaten og bland godt inn. Bland daddlene med quinoa og ha over spinaten. Ha så over eple, osten og valnøtter og hell resten av dressing over salaten til slutt. Server.

Sunnere eplemos

Sunnere eplemos

Mango Lassi

Mango Lassi