Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Linsesuppe med grønnsaker

Linsesuppe med grønnsaker

Supper er spesielt godt nå på vinteren, og linsesuppe er en stor favoritt. Det er enkel å lage og veldig næringsrik. Røde linser er spesielt rike på proteiner, jern, selen og sink samt sunne karbohydrater som brytes langsomt ned og gir god næring til tarmbakteriene.

Det fine med linsesuppe er at du kan variere dem i det uendelige, alt etter hvilke grønnsaker du har tilgjengelig. Denne suppen er inspirert av food pharmacy universalsuppe hvor en del av grønnsakene er rå. Det gir en fin kombinasjon av kokt og rå mat som sammen som gir mange gode planteproteiner, mineraler, vitaminer, enzymer og fiber.

Koketid: 15 minutter

2 porsjoner

*Fri for gluten, laktose og vegansk

Linsesuppe med grønnsaker

2 dl røde linser

5 dl vann

1 ss økologisk grønnsaksbuljongpulver

1/2 gul løk, grovt hakket

1 fedd hvitløk, grovt hakket

1 hel brokkolibukett, (stilken kan du gjemme til juicing)

1 håndfull spinatblader eller grønnkål

2-3 cm fersk ingefær

1 cm fersk gurkemeie eller 1 ts pulver

1/2 sitron, saften

salt/pepper

hakket persille

Fremgangsmåte

Begynn med å skylle linsene godt først, og kok dem med buljong og krydder etter anvisning på pakken. I mellomtiden hakker du grønnsakene grovt. På slutten av koketiden, etter ca 10 minutter har jeg i alle rå grønnsakene som bare dampkoker sammen med linsene. La den avkjøles litt før du moser det hele så sammen med en stavmikser. Press saften av en halv sitron, og dryss persille på toppen. Serveres varm.

Mango Lassi

Mango Lassi

Muslibarer

Muslibarer