Hei!

Jeg heter Siv Janne. Jeg skriver, holder kurs og foredrag og driver en-til-en coaching om plantebasert mat og helse.

Detox energi salat

Detox energi salat

Jeg har lenge vært opptatt av detox, eller innvendig rengjøring. Jeg har prøvd alt i fra vann- og juice faste, raw food og levende mat, lever detox, og detox supper. Hver gang har jeg lært noe nytt og fått ny erfaring. Det viktigste jeg har lært er at det trenger ikke være så vanskelig. Det kan være gøy, motiverende, smake godt og være en del av en sunn livsstil.  

Jeg foretrekker en naturlig detox som i utgangspunktet er en sunn spiseplan som er rik på livgivende grønnsaker og salater. Et plantebasert kosthold tilfører kroppen rikelig med vitaminer, mineraler og antioksidanter. Det bidrar positivt til å rense organer i kroppen, og er en utmerket vei til en sunnere livsstil. 

Her er en av mine favoritt detox salater når jeg har lyst på en salat som både smaker godt, gir meg energi, og gjør meg vel. Den inneholder quinoa, rødkål, avokado, korriander, gulrot og sesamfrø. Dressingen består av tamari soya saus, mandelsmør, sesamolje, chili og ingefær. Den inneholder en mix av smakfulle næringsstoffer rik på proteiner, kostfiber, umettede fettsyrer som omega -3 og omega -9. Den inneholder også blant annet kalsium, jern, kalium, C-vitaminer, B-vitaminer, sink og magnesium. 


Servering: 1-2 personer

Ingredienser

2 dl ferdig kokt quinoa

1/4 rødkål, fint raspet

1 gulrot, raspet eller i strimler

1 håndfull fersk koriander, grov kuttet

1/2 avokado, i strimler

Sesamfrø, strø over til slutt

Dressing

5 ss tamari soya saus (hvete og glutenfri)

1 hel lime, saften

1 ss kokosblomstsirup eller honning

1/4 hel chilipepper, i biter

2 cm hel ingefær, i biter

2 ss mandelsmør (Helios mandelsmør eller tilsvarende) 

1 ss sesamolje

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakning, og la den avkjøles litt.
  2. Lag først dressingen med å ha alle ingrediensene i en liten foodprosessor og blend  sammen til jevn dressing. Smak til. 
  3. Rasp rødkål fint ved hjelp av en mandolin eller råkostjern. Gulrot kan raspes, eller i strimler ved hjelp av potetskreller. Kutt korriander grovt og skjær halv avokado i strimler. Legg ingrediensene i en ren bolle med avokado over. Ha så dressing over og topp med sesamfrø.
Grønnkålsalat med quinoa og sitron-tahini dressing

Grønnkålsalat med quinoa og sitron-tahini dressing

Chiavann

Chiavann